Stjärnbeströdda

01.12.2014 kl. 10:57

 

Ur prostinnans bekännelser och betraktelser:

"Bakom bleka skyar gläntar solen, likt en persika kunde man säga. Frosten i gräset och ekorren i lönnen, smärre ljud från grannskapet, ett tänt ljus på klaffbordet, giva mig lugnet. Jag behöva samla mig och få en rak tråd efter allt spring hit och dit. Hundra mil haver jag varit ifrån skrifterna de senaste dagarna, icke att jag kastat ett öga på pappersarken. Jag minnas orden som kommo från ett oväntat håll. En fjärrstyrd skribent ur en annan tid. Svart på vitt, ord för ord. Likt ett  trolleri. Men huruvida den skribenten varit modig nog är icke för mig att avgöra. De högra makter som kallas förläggare må med sina förstoringsglas avgöra skribentens öde. Icke ändå att allt skulle stå och falla på en sådan dom. I mitt liv finnas inga hotbilder eller avgörande ögonblick. Tillvaron förflyta i ett sävligt och välsmakande tempo i den största aningslöshet och föväntansfullhet. En amaryllis släppa långsamt ut sina klockor, julen äro i antågande. Icke som en dyster högtid med vitnande knogar och en prost på rymmen. Sådant minnas jag icke längre, allting ligga begravt och igenskyfflat. Blott dagar av stjärnbeströdda ögonblick haver jag framför mig och knapprandet på pepparkakor i all sköns ro."

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:


 

Anna Gullichsen

 

Det här är en skrivbok i vilken jag tänker högt.

I ett grönt hus i utkanten av Helsingfors bor jag på landet i staden. Jag bloggar mest om mitt skrivande, vilket inbegriper ingenting eller det mesta.

 

Bara en sak kan jag lova: inga bilder eller filmklipp.

 

 

anna.gullichsen@gmail.com


Om mig själv:

Tycker om: måndagar, gamla hus, skrangliga stolar, nästan utblommade tulpaner, trasmattor, rosmarin, vårljus, sommarhav, höstlöv, rimfrost, böcker, trädgård, sköna ting, egna barn, andras ungar, stearinljus, god mat, goda historier, champagne, tystnad och fullt ös.

Mina böcker:

Saga Blom

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom kollar in våren

Betty är en speciell sorts ko

Hatten från Katalonien

Saga Blom och djungelspöket

Betty i luften

Kategorier

Senaste kommentarer

01.03, 23:54Man blir som tokig av IdalottaSyssa
13.09, 12:28Bordsfläkten av Frida
09.08, 16:33Glad påsk av Live life
25.05, 14:59På sin bak av minna lindeb